Even voorstellen

Hallo allemaal,

mijn naam is Angelique, ik ben 38 jaar en beginnende auteur.
Daarnaast ben ik ook moeder van 3 zonen en op het moment 6 maanden zwanger van een dochtertje.
Ik werk op dit moment in de zorg en doe daarbij een opleiding als verzorgende.
Ik heb een aantal hobby's, waar ik helaas weinig tijd voor heb door mijn werk. Één van mijn hobby's is gitaar of keyboard spelen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met schilderen, ik hou van puzzelen en daarnaast vind ik het ook heel erg rustgevend om te schrijven.

Toen mijn drie jongens nog klein waren deed ik vaak creatieve projectjes met ze. Waaronder knutselen, muziek maken, dansen en bakken.
Ik had daarin een project bedacht, waarin we met zijn allen een verhaaltje gingen maken. Ik liet de kinderen de karakters kiezen, de namen ervan en waar het verhaal over zou gaan.
Dit had ik op een klad geschreven en een kort verhaaltje van gemaakt. Dit was een klein notitieboekje van 3 of 4 pagina's met het verhaal.

Afgelopen juni kregen wij te horen dat we een huis konden krijgen, tijdens de verhuizing kwam ik dit klad met verhaal weer tegen. Ik las het weer eens terug en de herinneringen van die dag kwamen weer boven. Om die reden, was ik ervoor gaan zitten en ben ik het verhaaltje gaan uitbreiden.
Nadat ik zelf vond dat het precies goed was zoals ik het zou willen, begon ik op internet te zoeken naar uitgevers. Dit was niet meteen omdat ik het had willen uitgeven, maar meer omdat ik wilde weten of er potentie in zat. Ik kwam bij boekscout uit en ik heb hiernaar mijn verhaal gestuurd.

Ik was het al weer vergeten dat ik het opgestuurd had toen ik gebeld werd door boekscout. Ze waren enthousiast over mijn manuscript, wat ik niet had verwacht.
Verrast dat ik was! Ze vertelde wat ik nog nodig had en dat waren op dat moment vooral de illustraties.
Na het gesprek aan de telefoon begon ik meteen te zoeken naar iemand die voor mij illustraties kon maken.

Uiteindelijk is dat gelukt, zijn de illustraties af en ben ik op dit moment bezig met een mailinglijst bij elkaar te krijgen, voor de promotie zodra het boek klaar is voor de verkoop.

In de tussentijd heb ik een ander verhaaltje, dat ik gemaakt had tijdens mijn werk als huishoudelijke hulp een aantal jaar geleden, ook uitgebreid. En ik ben bezig met een nieuw verhaal. Doordat boekscout mij enthousiast belde, kreeg ik veel meer zelfvertrouwen in mijzelf, dat ik het wel kan. Hier ben ik boekscout enorm dankbaar voor.

Ik hoop ook dat zij enthousiast zullen worden over mijn andere verhalen.

Tot zover mijn blog

Angelique van Os


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Geweldig gedaan ❤️
Nicky, op 21-09-23
Dank je wel!
Ik ben enorm benieuwd naar je boek!
Angela, op 13-10-23

Even voorstellen

Promotiemail

Eerste exemplaar!

Nieuwe verhalen bedenken en schrijven

Tovenaar Boris en prins Dolf

In productie!